ALİ KOÇ’TAN SAMSUNSPOR’A DESTEK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALİ KOÇ’TAN SAMSUNSPOR’A DESTEK!
Abone ol
​​​​​​​Koç “Bu hakemin karar vermesi gereken bir karardı, dolayısıyla hakemin raporunda yazanın aksine yani ofsayttı dolayısıyla kararın değiştirilmesinin aksine ilgili maddeye istinaden VAR’a gidip, çağırıp seyretmesi gerekirdi. Kural hatası bundan ibarettir.

Koç “Bu hakemin karar vermesi gereken bir karardı, dolayısıyla hakemin raporunda yazanın aksine yani ofsayttı dolayısıyla kararın değiştirilmesinin aksine ilgili maddeye istinaden VAR’a gidip, çağırıp seyretmesi gerekirdi. Kural hatası bundan ibarettir. Ama bundan çok daha ağır kural hatası vardır; Samsunspor maçında. Bunu dile getirmek zorundayım.” dedi.

BİZE GÖRE NET BİR KURAL HATASI VAR

Sizin başka sorunuz yoksa ben birkaç konuya girmek istiyorum. Ülkemizde, ülke futbolunda yaşananlar, gelişmeler, birbirinden standart dışı hadiseler, verilen kararlar, karar süreçleri, konunun nasıl ele alındığı, kimler tarafından alındığı, liyakat konusu vs. vs. vs. baştan aşağıya gözden geçirilmeli. Şimdi Sayın Alper Pirşen çıktı ve anlattı. Dün akşamüstü Sayın Selahattin Bey, birkaç kelime sarf etti. Herhalde Türk futbol tarihinde konuştuktan 30 dakika içinde PFDK’ya sevk edilen herhalde ilk kişidir. Ne kadar hızlı hareket ediyorlar(!) Keşke hızlı hareket edip, hafta başında konuyu ele alsaydı federasyonumuz. Ama bize göre net bir kural hatası var. Sebeplerini bir daha söylüyorum; konu ofsayt mı, değil mi konusu değil; konu ofsayt ama ofsaytta önce daha top oraya varmadan yapılan bir faul var. Bu hakemin karar vermesi gereken bir karardı, dolayısıyla hakemin raporunda yazanın aksine yani ofsayttı dolayısıyla kararın değiştirilmesinin aksine ilgili maddeye istinaden VAR’a gidip, çağırıp seyretmesi gerekirdi. Kural hatası bundan ibarettir. Ama bundan çok daha ağır kural hatası vardır; Samsunspor maçında. Bunu dile getirmek zorundayım.

KURAL HATASI, MURAL HATASI DİNLEMEM

Burada hakemlerden ek raporlar istenerek ayıplar ört bas edilemez, edilmemeli. Ayıplar ört bas edilmemeli ki hatayı yapan, ayıbı işleyen on kere düşünsün sadece o değil, bütün hakemler düşünsünler: ‘Ben bunu öyle yaparsam maç alamam.’ Şimdi siz bunu yapan hakemi 3 gün sonra maça atıyorsunuz. Zaten orada işareti veriyorsunuz. Diyorsunuz ki, ‘kural hatası, mural hatası dinlemem.’. Şimdi az önce süreç yönetimi dedim ya, normalde böyle bir itiraz varsa inanmasanız da itirazın konusu sonuçlanana kadar hakeme maç verilmez, etik olarak verilmez.

SAÇMA SAPAN BİR YAKLAŞIM

Ama sizler kendinize göre takımlara, işte aynı takıma üst üste iki hakem vermek, öyle yapmak, böyle yapmak, cezalar vermek… Yani öyle savaş açıyorsunuz. Saçma sapan bir yaklaşım. Sizin mevcudiyetiniz bizler için. Samsun’da, Samsunspor maçında yaşanan olayları hepiniz biliyorsunuz. Sarı kart gösterdiğini düşündüğü bir kişiye bir sarı kart daha gösteriyor, kırmızıdan atıyor. Sonra anlıyorlar ki sarı kart yoktu, aman kural hatasına girmesin diye rapora ‘ben direkt kırmızı kart verdim.’ Halbuki o sarı kartı iptal ettiyse çıkıp o işte hepinizin bildiği hareketi yapıp sonra kırmızıyı çıkarması lazım. Arkadaşlar, ülkemizde bu yaşandı. Ve bunu yok efendim MHK yanlış duruma düşmesin, hakemler ofsayda düşmesin diye raporlarla, ek raporlarla ört bas ettiler.

HAYRETLER İÇERİSİNDEYİZ

Samsunspor camiası, başkanı ne kadar bağırsa ne kadar serzenişte bulunsa haklıdır. Bizde de aynı şey oluyor. Dolayısıyla hayretler içerisindeyiz. Zaten 12-15 puanımız hakem hataları yüzünden ciddi anlamda hepinizin bildiği maçlarda heba oldu. Biz buraya tertemiz geldik, tertemiz de devam edeceğiz. Yok işte maçın hakemi öyleymiş, yok maçın hakemi böyleymiş de demeyeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANNELER GÜNÜ YOĞUNLUĞUÖnceki Haber

ANNELER GÜNÜ YOĞUNLUĞU

MAYIS AYINDA KAR SÜRPRİZİSonraki Haber

MAYIS AYINDA KAR SÜRPRİZİ

Yorum Yazın

Başkan Karaca İlk Nikâhını Kıydı
Muhtarlar Göreve Başladı
Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı
Salıpazarı’nda Mahalle Mahalle Seçim Sonuçları
Hüseyin Dündar Mazbatasını Aldı
Seçim Kurulu MHP’nin İtirazı Ret Etti