ARITMADA SON TEKNOLOJİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ARITMADA SON TEKNOLOJİ
Abone ol
​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Vezirköprü İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılışı bugün yapıldı. Törende konuşan Başkan Mustafa Demir, “Samsun’un tüm mahallelerinde içme suyu problemini ortadan kaldıracağız. Bu arıtma tesisi şuanda alanında en iyisi. Standardının üzerinde bir tesis” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Vezirköprü ilçesinde yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı. AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Akif Gülle, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve ilçe halkının katıldığı açılış töreninde tesisle ilgili teknik bilgiler paylaşıldı.

Törende bir konuşma yaparak ilçenin içme suyu sorununa önemli bir katkı sağlayacak tesisin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ileri teknolojiye sahip arıtma tesisinin 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, “Saniyede 105 litre su temin edecek tesis ile 19 mahallenin su ihtiyacı karşılanacak” diye konuştu.

1700 metrekare alan üzerine kurulan tesisin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:
“Bu arıtma tesisi şuanda alanında en iyisi. İleri teknolojiyi kullanan, standardının üzerinde bir tesis. Türkiye’nin 18 yılda kat ettiği mesafeyi hiçbir ülkenin hayatında bulamazsınız. Türkiye’nin bu parlak mesafesi başka bir yerde yok. Nitelikli ve vizyoner projelerle ülkesine, şehrine hizmet etmeye başladığınızda önünüzde hiçbir engel yok. Bugün bu tesis bunlardan bir tanesi. Samsun’un 946 köyden dönme mahallesi var. Şehir merkezindeki mahallelerle bu sayı 1251. Bütün kırsal altyapıyı 5 yılda bitireceğiz. Yol, su başta olmak üzere. Şuanda hedeflediğimiz nokta 5 yıldı, 4 yıla çektik. Hedeflediğimizin önündeyiz. 370 mahallemizin içme suyu sıkıntısı vardı. Bu sayı 160’a düştü. 2021 yılı sonunda 85’e düşecek. Tamamını bitireceğiz. İçme suyu problemi kalkıyor, yolları da yapıyoruz. Köyümüz, ilçe merkezindeki mahalle statüsüne dönüşüyor. Yatay kalkınmayı Türkiye’de en iyi başaran şehir olacağız. Kavak, 19 Mayıs ve Tekkeköy ilçeleri merkez ilçe statüsüne kavuşuyor. 5-6 yıl sonra bütün ilçelerimiz merkez ilçe statüsüne kavuşacak.”
Sadece altyapıda değil turizm alanında da yatırımları olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Kunduz ve kanyon ile ilgili projelerimiz var. Tarımsal üretimde, mezbahane ile ilgili proje hazırlıyoruz. Soğuk hava deposu, sera,Genel Başkan Yardımcımızla birlikte geldiğimizde ifade ettik; Vezirköprü Besi OSB kuruyoruz. 1200 dönümlük alanda 17 bin baş hayvanlık üretim yapılacak. Yem fabrikası, tesisleriyle birlikte. Organize OSB. Durmuyoruz. Türkiye’nin en kaliteli suyunu Vezirköprü içiyor. Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tesisi gezerek ilgililerden bilgi aldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VALİ’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRÖnceki Haber

VALİ’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

78 PROJEYE 8 MİLYON 990 BİN 45 LİRA HİBESonraki Haber

78 PROJEYE 8 MİLYON 990 BİN 45 LİRA HİBE

Yorum Yazın

Başkan Karaca İlk Nikâhını Kıydı
Muhtarlar Göreve Başladı
Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı
Salıpazarı’nda Mahalle Mahalle Seçim Sonuçları
Hüseyin Dündar Mazbatasını Aldı
Seçim Kurulu MHP’nin İtirazı Ret Etti