ATAKUM’DA UNUTULMAZ BİR BAYRAM DAHA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAKUM’DA UNUTULMAZ BİR BAYRAM DAHA
Abone ol
Samsun Atakum Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümünü coşkulu bir etkinlik dizisiyle kutladı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Gençlerin enerjisi ve Kuva-yı Milliye ruhu ile Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Samsun Atakum Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Milli Mücadele dönemini başlatmasının 102. yıldönümünde coşkulu bir etkinlik dizisine imza attı. Daha önceki 19 Mayıs kutlamalarında Kuva-yı Milliye sahnesine dönüştürülen TIR, bu sene Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’na dönüştürülerek caddelerde dolaştı. Üstü açık otobüsün de yer aldığı etkinlikle bayram sevinci yurttaşların pencere ve balkonlarından sokaklara taştı.

ATATÜRK ANITI’NDA  ÇELENK TÖRENİ 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirdiği törene katıldı. Törende aynı zamanda CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP il ve ilçe örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ve çok sayıda yurttaş yer aldı.

TEMSİLİ BANDIRMA  VAPURU CADDELERDE 

Gün boyu süren coşkulu kutlamalar sabah saatlerinde temsili Bandırma Vapuru’nun Atakum caddelerinde yola çıkmasıyla başladı. Çeşitli dekorlar sayesinde Bandırma Vapuru’na benzetilen TIR dorsesinde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan kahramanları temsil eden figüranlar gün boyunca caddelerde dolaşarak yurttaşları selamladı. Marşlar çalarak bayram coşkusunu taşıyan temsili Bandırma Vapuru’nu caddelerde gören yurttaşlar ise şaşkınlığını ve sevincini gizleyemedi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de temsili Bandırma Vapuru ile Atakum sokaklarında turlayarak yurttaşların bayramını kutladı.

UNUTULMAZ BİR BAYRAM DAHA

Atakum Belediyesi’nin pandemi nedeniyle bayram kutlamalarını sokağa taşıdığı üstü açık otobüs 19 Mayıs’ın 102. yıldönümünde de Atakum’un mahallelerini tek tek dolaştı. Atakum Belediyesi önünden hareket eden kutlama otobüsü, kentin sokaklarında marşlar çalıp bayram sevincini üst seviyelere taşıdı. Yurttaşlar, evlerinin balkon ve pencerelerinden ellerinde bayraklarıyla 19 Mayıs coşkusuna eşlik etti. Gündüz saatlerinde kilometrelerce yol alan ve yurttaşların yoğun olarak yaşadığı toplu konutlarda DJ İnanç Seven’in verdiği kısa konserlerle Atakum’a yayılan bayram coşkusu doruk noktalara ulaştı. Akşam saat 19.19’u gösterdiğinde ise Atakumlular balkonlarında İstiklal Marşı’nı söyledi.

19 MAYIS SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ 

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hem Samsun hem de Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “19 Mayıs deyince akla Mustafa Kemal Atatürk gelir; Samsun, Milli Mücadele ve Türk gençliği gelir. Türk kurtuluş mücadelesinin, Anadolu kurtuluş mücadelesinin içinde bulunduğu coğrafyada, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere öncülük etmesi nedeniyle o ülkeler için de 19 Mayıs çok önemlidir. 19 Mayıs, kurtuluş mücadelesi veren tüm ülkelerin ilk ulusal kurtuluş adımının atıldığı, ulusal kurtuluş bilincinin oluştuğu ve bu bilinçle kurtuluşun ve kuruluşun sağlandığı bir örgütlenme modelidir. Anadolu'daki Kuva-yı Milliye ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nin  dünyada bir başka örneği yok. Yüzyılın tarihi, 19 Mayıs 1919’dan sonraki sürecin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutku’nda an be an, gün gün kurtuluş ve kuruluş süreci yazılıdır. Yakın tarihimiz belgelidir” dedi.

ATATÜRK’Ü SELAMLADILAR

 Başkan Deveci, Atakum Belediyesi’nin başta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olmak üzere tüm milli bayramları özel olarak kutladığını belirterek, “19 Mayıs’ın 100. yıldönümünde de ciddi etkinlikler yapmıştık. Özellikle bu pandemi döneminde Kuva-yı Milliye TIR’ıyla tüm Atakum’u dolaşıyoruz. Atakumlular da Atalarını seviyorlar; balkonlara hatta çatılara çıkıp ellerinde bayrakları kucaklarında çocukları Kuva-yı Milliye TIR’ını, onun şahsında Mustafa Kemal Atatürk’ü selamlıyorlar. Bir de 100. yılda, Yüzyılın Rotası adında dijital bir program uygulamıştık ve çok etkili olmuştu. İstanbul, Samsun, Ankara, İzmir o yolu takip etmişti. Aynı rotanın yanı sıra Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek dünyanın her yerinden çok sayıda gencin katıldığı bir dijital forum oluşturduk. Yüzyılın Rotası ile birlikte yaklaşık 5 bin genç bu dijital foruma katılıyor. Türkiye’nin siyaset, sanat, bilim yazar ve iş alanlarında başarılı isimleri gençlerle dijital platformda buluşuyor; herkes kendi başarı hikayesini anlatıyor ve gençler onlara soru soruyor. Bu şekilde 19 Mayıs coşkusunu, Cumhuriyetin ilkelerini bir kez daha farkındalık yaratarak gençlere ve unutma eğiliminde olanlara hatırlatıyoruz. Yüzyılın Rotası’na Kurtuluş Yolu’ndaki tüm büyükşehir belediye başkanlarımız katıldılar. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da katıldı ve paylaştı. Tüm Türkiye’yi kucaklıyoruz. Türkiye’de ‘Ben varım. Benim sözüm var’ diyen hem gençler hem de başarılı isimler gençlerle deneyimlerini paylaşarak Kuva-yı Milliye ruhunu yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracaklar. Bu bayramlar da ona aracılık ediyor” sözlerini kaydetti. 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MUHARREM İNCE SAMSUN'DA VATANDAŞLARI SELAMLADIÖnceki Haber

MUHARREM İNCE SAMSUN'DA VATANDAŞLARI SEL...

SALIPAZARI İLÇESİNDE AŞI SEFERBERLİĞİSonraki Haber

SALIPAZARI İLÇESİNDE AŞI SEFERBERLİĞİ

Yorum Yazın