BAŞKAN DEMİR BASINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN DEMİR BASINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR
Abone ol
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sarfettiği yerel basına yönelik sözleri ile ilgili açıklama yaptı.

Yusuf Ziya Çakır, Başkan Demir'i Samsun basınından özür dilemeye davet etti.

AĞIR BİR HAKARET

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan'ın, 30 Ağustos’ta yapılan “Dondurma Şenliği”nin bayramın ruhuna uygun düşmediğini ve hiç olmazsa dondurmaların ücretsiz
dağıtılması gerektiğini söylemesi üzerine Başkan Demir'in, “Yerel basında bir kısım insanlar, bunlar Samsun’un duygu dünyası, akıl dünyası olarak en alt kademede bu şehre zarar veren mikrop hükmündeki insanlar. Bunların söylemlerini meclise taşımanızı uygun bulmuyorum" dediğini anımsatan Çakır, "Başkan Demir bu sözleriyle, Samsun'da olumsuz şartlara rağmen büyük bir özveriyle görev yapan tüm basın camiasına yönelik ağır bir hakarette bulunmuştur. Yerel gazeteciler 
zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye çalışırken ve toplumu bilgilendirirken, toplumun da“gözü, kulağı, sesi” olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor. Demir bu sözleriyle yerel basınımıza yönelik ağır bir hakarette bulunmuştur" dedi.

ÖZÜR DİLEMELİDİR

Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemeyeceğini anımsatan Çakır, "Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan “kör ve sağır” demektir. Samsun'deki yerel gazeteciler de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapılırken, Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'Dondurma Şenliği'ne yönelik sivil toplum örgütlerinden ve siyasi partilerden gelen eleştirileri yazmışlardır. Yerel basındaki haberler kendi kanattleri değil, kamuoyundan çeşitli kesimlerdeki kişilerin açıklamalarıdır. Durum böyleyken, Başkan Mustafa Demir'in 'bir kısım insanlar' diyerek yereldeki gazetecileri hedef alması ve 'mikrop' diyecek kadar ağır ifadelerde bulunması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle Başkan Mustafa Demir'i bu sözleri nedeniyle, Samsun'daki basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

BU İSİMLERİ AÇIKLAYIN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in bu sözleriyle tüm gazetecileri hedef alarak, zan altında bıraktığını da vurgulayan Yusuf Ziya Çakır, Mustafa Demir'i şehre zarar verdiklerini öne sürdüğü bu kişileri de açıklamaya davet etti. Çakır, şunları söyledi:

"Samsun'daki her bir gazeteci meslektaşımız, şehrimizin bulunduğu noktadan çok daha iyi bir yere gelmesi için yayınladıkları haberlerle siyasetçilere, kamu görevlilerine ve sivil toplum örgütlerine, aynı zamanda bir 'ayna' görevi de görmektedirler. Olumlu ve takdir edilecek olayları kamuoyunun duyurmanın yanında, eksiklikleri ve yanlış her türlü meseleye dikkat çekip eleştirmek de, basının en temel görevidir. Bu nedenle Samsun'a zarar vermek gibi bir düşünce içerisinde olmaları, doğanın tabiatına aykırıdır. Başkan Demir, bu sözleriyle kimleri kastettiğini kamuoyuna açıklamalıdır. Aksi taktirde bütün meslektaşlarımız zan altında kalmaktadırlar. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak, Demir'in bu isimleri açıklaması halinde, cemiyet olarak iç denetim yollarını çalıştırarak, gereğini yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FINDIK TÜCCARLARINA CEZA YAĞDI!Önceki Haber

FINDIK TÜCCARLARINA CEZA YAĞDI!

CENAZE EVİNDE BALKON ÇÖKTÜ! 13 YARALISonraki Haber

CENAZE EVİNDE BALKON ÇÖKTÜ! 13 YARALI

Yorum Yazın