ÇARŞAMBA MEDYA AKADEMİSİ ÖDÜL TÖRENİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇARŞAMBA MEDYA AKADEMİSİ ÖDÜL TÖRENİ
Abone ol
​​​​​​​Çarşamba Belediyesi’nin düzenlediği "Çarşamba Medya Akademisi" son buldu. Başarılı olan 53 kişiye ödülleri ve sertifikaları Çarşamba Öğretmen Evi’nde verildi.

Sosyal medya, metin yazarlığı, haber yazma teknikleri, fotoğraf çekimi, temel tasarım teknikleri, video çekim dersleri gibi pek çok farklı alanda verilen 7 günlük eğitimin sonuna gelindi. 150 kişinin online mülakata katıldığı programa 53 kişi eğitim almaya hak kazandı. 7 günlük eğitimin sonrasında katılımcılara ödül ve sertifikalarını Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden verdi.

Düzenlenen törene Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erol Şeker, Habersal Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Kuzu ve Çarşamba Güncel İmtiyaz Sahibi Turgut Bozyel katıldı.

Amaç gazeteci yetiştirmek değil

Medya Akademisinin amacıyla ilgili konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, " Buradaki amacımız gazeteci yetiştirmek değil. Daha çok ilçemizdeki arkadaşların potansiyelini görmek. Bu potansiyellerin üzerine biz ne koyabiliriz onu göstermekti. Milli Eğitiminde 'Medya Okuryazarlığı' diye seçimlik bir ders ön görmüştü ama daha sonra sanırım çokta uygulanmadı. Bu eğitim meselelere farklı bakabilme noktasında katkı sağlamıştır. Türkiye'de de ilk olan bir şey oldu bu.  Gelecek yıllarda da başka şeylerde de inşallah hocalarımla beraber burada hayata geçirmiş oluruz.

Paylaşımları hemen hemen takip etmeye çalıştım. Çok iyi videoları da oldu. Kendimizle alakalı da bir ihtiyacımızın da olduğunu gördük. Bazı arkadaşlarımızın eğitim ile alakalı devamlılıkları olacak burada bir burs vermekle ilgili o arkadaşlara bir destek verebiliriz diye düşünüyoruz. Yerel Medya ile uğraşan arkadaşlarımız da belki yanlarında istihdam etmek üzere burada ki arkadaşlardan arayış içinde olacaktır   " ifadesini kullandı.

Türkiye'de bir ilk

Halit Doğan, program kapsamın da eğitim alan bireylerin duygu ve düşüncelerini istemesi üzerine katılımcılar, Çarşamba Belediyesinin sağladığı bu program için teşekkürlerini sundular.  Psikoloji ve birçok alanda hakim olunarak cümle kurabilme katkısını sağladığını söylediler. Yine bu projeden Türkiye'de ki diğer belediyelerinde haberdar olması ve örnek teşkil etmesini istediler. Medya alanında çok bilgisi olamayanlara da şans tanınmasıyla bu konuda kendilerinin de bilgi sahibi olduklarını ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Programı duymayan ya da haberdar olmayan kişilerin yakınmasına değinen katılımcılar, olaya daha ilgili olsalardı her türlü haberdar olabileceklerini söylediler.

"Devam edeceğine inanıyorum"

Çarşamba'da medya alanında faaliyet gösteren kişilerinde programda konuşması üzerine Habersal İmtiyaz Sahibi Sait Kuzu, "Böyle bir projeyi Çarşamba'ya buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten medya sektöründe çalışmak, haber yapmak çok zor bir meslek. Buraya baktım gerçekten gurur duydum. Çarşamba'da bu kadar potansiyel olduğundan çok mutlu oldum. Ben bu projenin diğer ilçelerde de devam edeceğine inanıyorum." dedi.

"Yerel medyayı da katan bir akademi bekliyorum"

Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker,  " Medya öğretiyoruz ama iletişimde eksikliğimiz var. Sizin Çarşamba'da böyle bir şeye başlamanız gerçekten takdire şayan. Yıllardır Çarşamba'da sosyalleşme adına hiçbir adım yok.  O yüzden bu güzel bir adım. yerel medyada bizim kendimizi ifade etmemiz çok güç. Burada bulunan 50 küsür katılımcı fark etmiştir ki medyanın ne kadar şaşalı bir şey olduğunu ve o kadar da zor bir iş olduğunu. Çok iddialı bir meslek. Burada evet gazeteci yetiştirmiyorsunuz. sosyal medya üzerinden medyacı yetiştiriyorsunuz. Çocuklarımızın internet medyasını nasıl doğru kullanacağını öğretiyorsunuz. Örnek güzel bir şey bunu inşallah daha kapsamlı şekilde yaparsınız. Ben de bu alana yerel medya ile uğraşan kişileri de bu işin içine katarak daha kapsamlı bir akademi yapmanızı bekliyorum.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KÖPEĞİ İÇİN ALEVLERİN ARASINA DALDI!Önceki Haber

KÖPEĞİ İÇİN ALEVLERİN ARASINA DALDI!

ÇARŞAMBA’DA İNTİHAR! KENDİNİ AĞACA ASTISonraki Haber

ÇARŞAMBA’DA İNTİHAR! KENDİNİ AĞACA ASTI

Yorum Yazın

Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı
Salıpazarı’nda Mahalle Mahalle Seçim Sonuçları
Hüseyin Dündar Mazbatasını Aldı
Seçim Kurulu MHP’nin İtirazı Ret Etti
Çarşamba’da Muhtarlık Seçimlerinde Cinayet
MHP Salıpazarı Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti