FINDIK DESTEK ÖDEMESİ YETERSİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FINDIK DESTEK ÖDEMESİ YETERSİZ
Abone ol
​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Necati Tığlı önergesinde fındık üreticilerinin 6 senedir görmezden gelindiğini söyleyerek “Fındık üreticisine ödenen dönüm başı 170 TL destek ödemesi de 2014 yılından bu yana hiç bir değişiklik olmadan aynı şekilde devam etmektedir. Gübresinden tutun da mazotuna kadar tüm girdi maliyetlerinde meydana gelen fahiş orandaki artışa rağmen 2020 yılı desteklerine ilişkin kararda herhangi bir artış yapılmaması krizin fındık üreticisinin omuzuna yükleneceği, acı ilacın üreticiye içirileceği biçiminde değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Tığlı TBMM başkanlığına verdiği soru önergesinde 2020 yılı ödemelerinin açıklandığı tarihe de vurgu yaparak “Çiftçinin ürününü ektikten, diktikten, hasat ettikten ve hatta sattıktan sonra, o tarımsal üretim döneminde yetiştirdiği hangi ürüne ne kadar devlet desteği sağlanacağını ancak yıl biterken öğrenebilmesi tarımsal desteklerin asıl amacına uygun düşmemektedir.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı önergesinde açıklanan miktarın yetersiz olduğunu belirterek, “Tarım sektörü ve tarımsal üretim açısından bakıldığında en önemli husus yüksek girdi maliyetleridir. Çiftçinin bu maliyetler altında ezilmesinin önüne geçmek adına önemli bir enstrüman olan Destek Ödemeleri son yıllardaki yüksek enflasyon karşısında yetersiz kalmıştır ve ödeme noktasında hatalı uygulamalar bulunmaktadır” dedi.

Bu durumun, tarımsal desteklerin amacına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararında bahsi geçen “Çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak verimi ve kaliteyi yükseltmek, sektörün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, sürdürebilirliği sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulması” amacıyla da örtüşmediğine değinen Tığlı, özellikle salgın döneminde tarımsal üretimin öneminin ve değerinin arttığını ve Hükümetinde bu yönde doğru adımları atması gerektiğini belirtti. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, tarımsal üretim ve kalkınmanın azaltılmasını ekonomik krize bağlayarak, “Kemer sıkmaya üreticilerden mi başlandı” diye sordu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CENAZE İLANI VE SELALAR YASAKLANDI!Önceki Haber

CENAZE İLANI VE SELALAR YASAKLANDI!

ÇARŞAMBA’DA KAZA! 2 YARALISonraki Haber

ÇARŞAMBA’DA KAZA! 2 YARALI

Yorum Yazın