HACİZ ERTELEME, ÇİFTÇİYİ BU BATAKLIKTAN KURTARMAYA YETMEZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HACİZ ERTELEME, ÇİFTÇİYİ BU BATAKLIKTAN KURTARMAYA YETMEZ
Abone ol
​​​​​​​Hancıoğlu: “Tefeci mantığıyla uygulanan faize son verilmeli!”

Salgın koşulları ve yüksek faiz uygulaması nedeniyle Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden kullandıkları kredileri ödeyemez hale gelen çiftçiler, kurumun aldığı 31 Mart 2021 tarihine kadar haciz ve icra takiplerini durdurma kararıyla bir nebze rahatlasalar da o tarihten sonrası için endişelenmeye devam ediyor. CHP’li Neslihan Hancıoğlu bu sorunun haciz erteleme kararıyla çözülemeyecek bir sorun olduğunu vurgulayarak “çiftçimize, tefeci mantığıyla uygulanan faize son verilmelidir. Mevcut borçların, makul bir faiz oranıyla yeniden yapılandırılması şarttır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan HancıoğluTarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nün haciz ve icra takibi işlemlerini 2021 yılının Mart ayı sonuna kadar durdurmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hancıoğlu, toplumun bütün kesimleri gibi çiftçilerin de zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “böyle bir dönemde borçları yüzünden çiftçilerimizin traktörüne, tarım aletlerine, ahırındaki hayvanlarına haciz işlemi uygulanmasını ne mantık kabul edebilir ne de vicdan!” dedi.

Haciz ve icra takibi uygulamasına şu an için ara verilmesinin, bu konuda yaşanan ve giderek büyüyen yangını söndürmeye yetmeyeceğini de vurgulayan Hancıoğlu, sorunun ancak yeni faiz oranı üzerinden borç yapılandırmasıyla aşılabileceğini kaydetti.

Hancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tarım Kredi Kooperatiflerinin uyguladığı yüksek faizler, çiftçimizi büyük bir darboğaza sokmuştur.Son üç yılda çiftçimiz bütün emeğini faiz ödemek için harcamıştır. Çiftçimiz özellikle 2018 ve 2019 yıllarında kullandırılan ve faizi yüzde 40’ları aşan tarımsal kredilerin yükünü bugün sırtlarında taşımaktadırlar.Çiftçiyi desteklemek için Hazine tarafından kaynak ayrılan indirimli tarımsal kredilerin faiz oranları bugün hâlâ özel bankaların ticari faiz oranlarıyla yarışır durumdadır. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir. Haciz ve icra takibi uygulamalarını ertelemek bu sorunu ortadan kaldırmayacak, aynı sorunu 4 ay sonra yeniden karşımıza çıkartacaktır. İşte bu nedenle, çiftçimize, tefeci mantığıyla uygulanan faize son verilmelidir. Tarımsal kredi borçlarının, makul bir faiz oranıyla yeniden yapılandırılması şarttır. Bu konuda benim ve benim gibi birçok milletvekili arkadaşımızın verdiği kanun teklifleri bir an önce Meclis gündemine alınarak yasalaştırılmalıdır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PANDEMİDE ANNE VE BABALARA ÖZEL 8 TÜYO!Önceki Haber

PANDEMİDE ANNE VE BABALARA ÖZEL 8 TÜYO!

SALIPAZARI’NDA TRAFİĞE KÖPRÜLÜ ÇÖZÜMSonraki Haber

SALIPAZARI’NDA TRAFİĞE KÖPRÜLÜ ÇÖZÜM

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Feromon Tuzaklar Kuruldu
Karaca’dan Dündar’a Tebrik Ziyareti
Küflenen Ekmeği Tüketmeyin!
Başkan Karaca İlk Nikâhını Kıydı
Muhtarlar Göreve Başladı
Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı