MUHTAR ‘MAHALLE BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUHTAR ‘MAHALLE BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ’
Abone ol
Vezirköprü ilçesinde ‘Cehennem Deresi’ diye anılan Susuz Mahallesi’nin ulaşım çilesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla sona erdi.

60 kilometre uzunluğundaki yolun üçte biri tamamlandı. Genişletilen yol çift şeritli asfalta kavuştu. Çamur, toz ve uçurum tehlikesinden kurtulan mahalle sakinleri, ulaşımla birlikte hiçbir sorunlarının kalmadığını söyledi. Böyle bir ulaşım hizmetini ilk kez gördüklerini ifade eden Susuz Mahalle Muhtarı Kadir Çalışır, “Zincir takmayınca hiçbir araç gidemiyordu. Kışın hastalarımız yolda ölüyordu. İki araç birbirlerine yol vermeden geçemiyordu. Şimdi çok mutluyuz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü ilçesindeki yol ve su yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. İlçenin kırsal yerleşimlerindeki altyapı sorunlarını tek tek çözen Büyükşehir Belediyesi, 700 vatandaşın yaşadığı Susuz Mahallesi’nin yaşadığı ulaşım problemini de ortadan kaldırdı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, 60 kilometrelik Vezirköprü-Susuz grup yolunun üçte birini yeniledi.

Mahalle sakinlerinin konforlu ve huzurlu ulaşımı için yolun 27 kilometrelik bölümünde çalışma gerçekleştiren ekipler, yolu genişleterek çift şeritli asfalta kavuşturdu. Ayrıca ‘Cehennem Deresi’ olarak adlandırılan bölgede bulunan dere yatağındaki tek şeritli, eski ve bozuk yolun yerine 2 bin 400 metre uzunluğunda yeni bir bağlantı güzergahı açıldı. Burayı da çift şeritli olacak şekilde genişletip asfaltladı. Yeni ek güzergahın hizmete girmesiyle de tehlikeli eski yol kullanıma kapatıldı.

MUHTAR ÇALIŞIR: MAHALLE BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ
Çamur, toz ve uçurum tehlikesinden kurtulan mahalle sakinleri, ulaşımla birlikte hiçbir sorunlarının kalmadığını söyledi. Böyle bir ulaşım hizmetini ilk kez gördüklerini ifade eden Susuz Mahalle Muhtarı Kadir Çalışır, yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Muhtar Çalışır, “Mahallemiz kuruldu kurulalı yol sıkıntısı yaşanıyor. Yollarımız çok dar ve bozuktu. Kışın ekim ile nisan ayları arasında ulaşım daha zordu. Zincir takmayınca hiçbir araç gidemiyordu. Kışın hastalarımız yolda ölüyordu. İki araç birbirlerine yol vermeden geçemiyordu. Bu nedenle ticari taksi sürücüleri gelmek istemiyordu. Araçlarımız arızalanıp usta çağırdığımızda ise yol bozuk olduğu için çok para istiyorlardı. Yazın ise tozdan gitme şansımız yoktu. Ama artık yolumuz çok güzel oldu. İlçeye ulaşım süresi 40 dakikaya indi. Şimdi rahatlıkla gidip gelebiliyoruz. Yollarımızı yapıp ulaşımımızı kolaylaştırdığı için büyükşehir belediye başkanımıza minnettarız” dedi.

VATANDAŞ NE DİYOR
Üçte biri tek şeritli olan yolda kış aylarında greyder olmadan gidemediklerini anlatan mahalle sakinlerinden Osman Çalışır ise, “Bu yolda 35 sene minibüsçülük yaptım. Yapılan hizmetleri inkar etmemek lazım. Suyumuz getiriliyor, her şeyimiz yapılıyor. 100 senelik yolumuz şimdi çok güzel oldu. Mustafa Demir bize en büyük iyiliği yaptı. Ulaşım 1.5 saatten 40 dakikaya düştü. Yaptırandan da yapanlardan da Allah razı olsun“ şeklinde konuştu. 60 yaşındaki Satılmış Hasdemir ise “Arabalarımız yollarda kalıyordu. Bugüne kadar yolumuzda, suyumuzda gelişme olmamıştı. Bu zaman kadar böyle bir yol, böyle bir düzen görmedik. Yolumuz da yapıldı. Cumhurbaşkanımıza ve Mustafa Demir başkanımıza teşekkür ederim. Hepinizden Allah yüz bin kere razı olsun“ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇARŞAMBA’DA SİVİL PERSONEL DENETİMİÖnceki Haber

ÇARŞAMBA’DA SİVİL PERSONEL DENETİMİ

UYUŞTURUCU MADDE İMALATI! 1 GÖZALTISonraki Haber

UYUŞTURUCU MADDE İMALATI! 1 GÖZALTI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda İlk İstifa Geldi
Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Salıpazarı’nda Kutlandı
Çiğdem Karaaslan, Salıpazarı Barajı'nda İncelemelerde Bulundu
Samsunlu İş İnsanı Mustafa Çavuş Mhp Myk Üyesi Oldu
Alim Çakır, ‘Yalana,dolana ve talana inanmayın’
Osman Yüksel, ‘Kaleleri Değil, Gönülleri Fethedeceğiz’
Cevat Öncü’den Nilay Tüfekci’ye Hodri Meydan
Karaca, Avut'u Salladı!
Samsun İyi Parti'de Şok İstifalar
Samsun’un Kanaat Önderleri ‘Cevat Öncü’ dedi
Çakır, “Anketlerle Algı Yapıyorlar”
Halit Doğan’dan Örnek Proje “Nefes”
Orta Mahalleye Kadın Eli Değecek
‘Anketlerde Öndeyiz’ Büyük Bir Telaş İçerisindeler
Yüksel Bakan Ersoy’la Görüştü
Müezzin Camide Kendini Astı
Başkan Dinç, Sinan Ogan’ı ziyaret etti
Mehmet Köksal ‘Birlikte Daha Güzel Günler İçin El Ele’
Özlem Maraş Arayı Hızla Açıyor!
Son Dakika: Samsun'da 4 Büyüklüğünde Deprem!