SAMSUN’DAKİ SU KESİNTİSİNİN NEDENİ BELLİ OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SAMSUN’DAKİ SU KESİNTİSİNİN NEDENİ BELLİ OLDU
Abone ol
​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan su kesintisine terfi istasyonundaki trafonun patlamasının neden olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı açılış toplantısı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki meclis binasında gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlık yaptı.

Toplantıda belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Demir, İlkadım ilçesindeki bazı mahallelerde yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamada bulundu. Kesintinin terfi istasyonundaki trafonun patlaması sonucu tanklardaki suyun boşalmasının neden olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Bir terfi istasyonundaki trafo patlaması sonucu, tanklardaki sular boşaldı. Tekrar doldurduk. Nihayetinde orada su kesintisi oldu. Su kesintisinin bir eve aileye neler yaşatacağını bilen insanlarız. Çok uzun yıllardan beri kullanılan trafo yandı. Değiştirdik. Bunu bile siyaseten sanki bilerek yapılmış gibi eleştiriler oluyor. Çalışan arkadaşlarımın, emeğine halel getirildiğini gördükçe üzülüyorum” diye konuştu.

Samsun’un 80 yıllık projeksiyonunda 17 ilçemizde halka memba kalitesinde su içirmek için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bunların yatırım maliyeti ise 1.5 milyar TL. SASKİ’nin durumu belli. Ama biz buna rağmen bu yatırımı yapacağız ve tüm halkımıza en kaliteli suyu içireceğiz. Bu tesisleri kazandırdığımız SASKİ’nin yıllık bütçesine tasarruf açısından katkısı minimum 150 milyon TL. 10 yılda ise bütün yatırımlarımızı amorti ediyor. Bunları görmek, bilmek lazım. Bir kısım vatandaşlarımız bilmiyor olabilir ama yaptıklarımız, samimiyetimiz hep birlikte halkımız arasında adım adım dalga dalga yayıldığını da görüyoruz. Karşılığı Allah rızasını, milletimizin duasını almak yeterlidir. Bu noktada büyük bir gayret içerisindeyiz” dedi.

Kırsal altyapıda yoğun bir dönem yaşadıklarının altını da çizen Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl 15 Temmuz’da başladığımız çalışmalara hızla devam ediyoruz. 2019 yılında 447 kilometre yolu 17 ilçede tamamlamıştık. 2020 yılında ise 1100 kilometre yol yapmayı hedeflemiştik. Şuan hedefimizin yüzde 70’ine yaklaştık. Yıl sonuna kadar yüzde 100’ün üzerine çıkacağız. Muhtemel bu yılı yüzde 112’lerde tamamlayacağız.“

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAMSUN YOLUNDA KAZA! 3 YARALIÖnceki Haber

SAMSUN YOLUNDA KAZA! 3 YARALI

'BU ŞEHRE HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM'Sonraki Haber

'BU ŞEHRE HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM...

Yorum Yazın