TULGA Sektörün kara kutusu olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TULGA Sektörün kara kutusu olacak
Abone ol
İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde YEDAŞ’ın enerji sektörünün ‘kara kutusu’ olarak lanse ettiği ‘Türkiye’nin İlk Giyilebilir Kameralı Bareti’ olan ‘TULGA Kameralı Bareti’ damga vurdu. Sanayi devriminin ‘dijitalleşme sürecinde’ olduğunu kaydeden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sürdürülebilir bir gelecek ve nesiller için geliştirilmiş olan bu baret sayesinde ‘iş kazalarının’ önüne geçmiş olacağız” dedi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde YEDAŞ’ın enerji sektörünün ‘kara kutusu’ olarak lanse ettiği ‘Türkiye’nin İlk Giyilebilir Kameralı Bareti’ olan ‘TULGA Kameralı Bareti’ damga vurdu. Sanayi devriminin ‘dijitalleşme sürecinde’ olduğunu kaydeden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sürdürülebilir bir gelecek ve nesiller için geliştirilmiş olan bu baret sayesinde ‘iş kazalarının’ önüne geçmiş olacağız” dedi

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtımı hizmeti sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında uyguladığı rol model yönetim modeli ile sektörüne ve uluslararası arenada farkındalık yaratıyor. İnovatif buluşlarına ODTÜ ve OMÜ’deki Ar-Ge Ofisleri’nde hayat veren YEDAŞ’ın, işçi sağlığı ve iş güvenliği bilincinin geliştirilmesine ve mesleki kazaların önlemesine yönelik farkındalığın artmasına yönelik ürettiği ‘Türkiye’nin İlk Giyilebilir Kameralı Bareti’ olan TULGA Kameralı Bareti, Antalya’da düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde tüm dikkatleri üstüne çekti.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ’NE YEDAŞ’IN BULUŞU DAMGASINI VURDU

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) alt kuruluşu olan Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği’nin (ISSA) işbirliği ile düzenlenen Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, ‘Dağıtımda Yeni Yaklaşımlar’ temasıyla Antalya’da düzenlendi.  Kongrenin ilk gününde ‘Arktan Korunma Yöntemleri ve Kişisel Koruyucu Donanımlar’ konulu panelin moderatörlüğünü yapan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sürdürülebilir bir gelecek ve nesiller için geliştirilmiş olan Türkiye’nin ilk giyilebilir kameralı bareti olan TULGA’yı katılımcılara anlattı. Elektrik dağıtım sektörü başta olmak üzere baret kullanılan sektörlerdeki tüm temsilcilerin dikkatle dinlediği panelde ‘TULGA Kameralı Bareti’ büyük ilgi gördü. Türkoğlu, sanayi devriminin dijitalleşme döneminde YEDAŞ’ın inovatif üretimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

TULGA KAMERALI BARETLER SEKTÖRÜN KARA KUTUSU OLACAK

“TULGA Kameralı Baretleri, enerji sektörünün ‘Kara Kutusu’ olacak” diyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “TULGA’ya entegre edilecek saha otomasyon yazılımları ile uçtan uca saha ekiplerinin kontrol ve denetimi anlık olarak gerçekleşebilecek. Bir anlamda ‘iş kazalarının’ önüne geçmiş olacağız. Yüksek kaliteli ve güvenlikli video kaydı ile saha çalışmalarını sürekli olarak kayıt altına alınabilen ve veri saklama imkanı olan ‘TULGA Kameralı Baretleri’ ile şirketler, saha ekiplerinin çalışma saatlerinden, iş sağlığı ve güvenliği usul ve esaslarına uyumuna kadar birçok konuda gerek güvenlik, gerekse de verimlilik ve etkinlikleri standardize edebilme imkanına sahip olacak. Diğer sektörlere nazaran enerji şirketlerinin inovatif yatırımlarının ön planda olduğu bu dönemde ‘Kameralı Baretler’ ile görüntü kaydedilmesi ve işlenmesi ile sektöre ‘rol model uygulamaları’ hayata geçiren YEDAŞ olarak yine bir ilke imza atmış olacağız” dedi.

‘İŞ KAZASI’NA TOLERANS YOK EKİPLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda YEDAŞ’ın olası iş kazalarına karşı ‘sıfır’ tolerans gösterdiğini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ni tüm çözüm ortaklarımızla birlikte uygulayan ve eğitimlerle de çalışanlarımızı bilinçlendiren bir şirketiz. Amacımız, ‘Sıfır İş Kazası.’ Ancak burada en önemli görev saha çalışanlarına düşüyor. Elektrik soyut bir metadır. Gözle görülmez, ancak temasla hissedilir ve iş kazalarına oldukça kolay yol açar. Sahada çalışan arkadaşlarımızdan kendine aşırı güven yerine iş güvenliği tedbirlerine dikkat ederek çalışmaları istiyoruz. Çalışanlarımız şunu iyi bilmeli. ‘Önce senin güvenliğin, sonra iş’. Tüm tedbirleri alarak çalıştıktan sonra iş kazası riskini minimize etmiş olursunuz" diye konuştu. Sahada habersizce yapılan denetimlerde ‘ödüllendirme’ çalışmaları da yaptıklarını belirten Türkoğlu, “Saha ekiplerimizi habersiz 'İş ve Sağlığı Güvenliği' denetimlerine tabi tutuyoruz. Eksiksiz, kusursuz olan, ISG hassasiyetini sürekli ön planda tutan ekipler ve üyelerini 1’er gram altınla ödüllendiriyoruz” şeklinde konuştu.

‘4. SANAYİ DEVRİMİ, ÜRETİMİN HER AŞAMASININ DİJİTALLEŞMESİ DEMEK’

 

18. yüzyılın sonunda başlayan ilk sanayi devriminin elektrik enerjisine bağlı olarak hızla gelişen teknolojiyle birlikte şu anda 4’ncü Sanayi Devrimi’ni yaşadığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, bugünkü sanayi devriminin ‘dijitalleşme süreci’ olarak tanımlandığını kaydetti. YEDAŞ’ın bu devrimde ‘İnovatif’ üretimlerine ODTÜ ve OMÜ’deki Ar-Ge Ofisleri’nde hayat verdiğini belirten Türkoğlu, “4. Sanayi Devrimi, geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Elektriğin seri üretimde kullanılmasıyla başlamasıyla birlikte hızla gelişen teknoloji,  sanayi üretim bantlarının her aşamasını dijitalleştirmiş ve bugün 4’ncü Sanayi Devrimi’nin başlamasına neden olmuştur. Bu yeni devrimdeki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir. 4. Sanayi Devrimi, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayarak, şirketler tarafından uygulanabilir hale gelecek” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı Esnaf Odası Başkanı Osma "Artan Sigorta Primleri Pes Dedirtti."Önceki Haber

Salıpazarı Esnaf Odası Başkanı Osma "Art...

SİLAHLA ATEŞ AÇMAYA 4 YIL 2 AY HAPİSSonraki Haber

SİLAHLA ATEŞ AÇMAYA 4 YIL 2 AY HAPİS

Yorum Yazın