ZORLUKLARA RAĞMEN GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZORLUKLARA RAĞMEN GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Abone ol
Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Erol Şeker, "Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği şekilde bir avuç mesleğin hizmetkârı Gazetecileri 'Basın Milletin Müşterek Sesidir' sözünün anlamını çok iyi biliyor, çalışmalarımızı bu ilke doğrultusunda sürdürme mücadelesindeyiz." dedi.

'TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN SÜRDÜRMEYE UĞRAŞIYORUZ'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dikkat çeken basın açıklamasında Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başkanı Erol Şeker, “Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyetini kurduğumuz günden bu yana çok sıkıntılar çektik. Tüm meslektaşlarımız, sadece halkımızın doğru haber alma hakkı için mücadele veriyor. O nedenledir ki; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü ilke edinmiş, başka bir hak veya menfaat talep etmeden mesleğe olan bağlılığımız ve siz halkımıza doğru, tarafsız, objektif habercilik için çalışmalarımızı gece gündüz, tatil, pandemi, karantina demeden, tüm zorluklara rağmen sürdürmeye uğraşıyoruz.”

‘MODERN TEKNOLOJİ MEDYAYI TEHDİT EDİYOR’

“Malum 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak bilinir ve bu şekilde kutlanır. Ama son yıllarda çalışamayan veya bazı kesimler çeşitli nedenlerle çalıştırılmayan Gazeteci meslektaşlarımızın yoğun mücadelesi ile devam ettiklerini müşahede etmek bizleri derinden üzmektedir.” ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Şeker, “Günümüz teknolojisi ile özelikle siyasi çevreden başlayan sosyal medya üzerinden medyacılık oyunu, internet haberciliği özellikle yazılı medyayı tehdit edip yok etme noktasına doğru ısrarlı mücadelesini sürdürürken unutulmamalıdır ki tarih ilk önce taşlara, sonra deri ve kağıtlara yazılan yazılarla günümüze ulaşmıştır. İnternet medyası su gibidir. Geleceğe tarihi taşıyacağı büyük bir muammadır ve mesleğin en büyük düşmanıdır”

‘BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR'

Şeker, “İnternet medyası ve Gazetecilerin basın suçlarında ki aldıkları cezalarla da daha büyük bir çıkmaza ve endişeye doğru gittikleri gözlerden kaçmamakta olup, her geçen gün basın geçmişte yaşanan sansürler, maddi ve manevi baskılarla her geçen gün daha çok köşeye sıkıştırılmaktadır. Oysa ki bizler, başta da dediğimiz gibi, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği şekilde kendisini bir avuç mesleğin hizmetkarları olarak gördüğümüz Gazeteciler, inat ve ısrarla 'Basın Milletin Müşterek Sesidir' sözünün anlamını çok iyi biliyor, çalışmalarımızı bu ilke doğrultusunda sürdürme mücadelesindeyiz.”

‘1O OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLERGÜNÜ KUTLU OLSUN’

Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başkanı Erol Şeker, “Bu ısrar dahilinde maddi sıkıntılar ve devletimizin özellikle yazılı medyaya kanunlarla ve yargılamalarda basını susturma noktasına getiren kararlar nedeni ile her geçen gün işsizler kervanı en hızlı büyüyen meslekler arasında yer almaya devam ediyoruz. Bu nedenledir ki; Avrupa ve dünya sıralamasında da medyamızın sansür, baskı altına alınması, ifade özgürlüklerinin yanlış ve yanlı değerlendirilmesi neticesinde hiçte mutlu edecek konumda bulunmamaktayız. Bu vesilelerle Demokrasinin olmazsa olmazı tarafsız, güvenilir haberciliği ilke edinmiş, hep birlikte mesleği için adalet, demokrasi ve tarafsız habercilik uğrunda can siperane çalışan siz değerli Gazeteci kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlar başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

‘YARGI REFORMU İLE MEDYA GÜÇLENDİRİLMELİ’

Başkan Şeker,” Bu özel günde önümüzde ki günlerde hazırlanarak kanunlaşmasına kesin gözüyle bakılan Yargı reformunda basının demokratik, özgür ve çok seslilik ile eleştiri yapabilmesi, halkı doğru bilgilendirmesi için habercilikte serbestilik alt yapısı sağlanmalıdır. Yargı reformu ile medya daha güçlendirilmelidir. Bu vesile ile yapılacak düzenleme öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış, dünyanın gıpta ile baktığı ve gücünün karşısında duramayacağı Türkiye’nin temellerinin atılacağı yeni reformlarla halkımızın gönlüde bir kere daha taht kuracağına, işsiz meslektaşlarımızın yeniden iş sahibi olarak ailelerine ekmek götürebilecek duruma gelmesini sağlayacağına inancımız sonsuzdur” sözleri ile açıklamasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ŞAHİN GAZETECİLERİ UNUTMADIÖnceki Haber

BAŞKAN ŞAHİN GAZETECİLERİ UNUTMADI

BİR AYDA 3 KARDEŞ KORONA KURBANISonraki Haber

BİR AYDA 3 KARDEŞ KORONA KURBANI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Feromon Tuzaklar Kuruldu
Karaca’dan Dündar’a Tebrik Ziyareti
Küflenen Ekmeği Tüketmeyin!
Başkan Karaca İlk Nikâhını Kıydı
Muhtarlar Göreve Başladı
Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı