Sosyal Medya

Habersal®

Sosyal medyayı geleceğin en etkin haber ve iletişim mecrası olarak görmektedir.

Çalışanlarının bu hassasiyet ve beklentiyle sosyal medya ağlarını kullanmalarına ve takip etmelerine büyük önem vermektedir.

Bu ağları, etkin bir şekilde kullanan çalışanlarının, Samsun ve Salıpazarı’nda  tüm gelişmelerden anında haberdar olmalarının yanında, bilgi ve deneyimlerini en üst düzeye çıkarmalarını beklemektedir.

Köklü geçmişi ve geleceğe yönelik büyük hedefleriyle, tüm çalışanlarının ancak bu sayede geleceğin medya dünyasına “fark” ve “değer” katacağına inanmaktadır.

Çalışanlarından bunları gerçekleştirebilmeleri adına, “Haber Yayın İlkeleri”nin tamamlayıcı unsuru olarak kabul ettiği, aşağıdaki kriterlere bağlı kalmalarına önem vermektedir.

Habersal® Çalışanları;

Mensubiyetlerinin gereği olarak sosyal medya hesaplarında, HABERSAL® aidiyetlerini açıkça belirtirler.

Habersal®'ın ve mesleğin gerektirdiği ciddiyete tüm paylaşımlarında hassasiyetle uyarlar.

Habersal®'ın resmi sosyal medya hesaplarında ya da ®habersal.com.tr adresinde yayınlanan içerikleri, linkini vermek suretiyle Habersal®'ın tanıtımına katkıda bulunurlar.

Habersal®'ın herhangi bir nedenle yayınlamadığı veya yayınlamaya değer görmediği haber içeriklerini, yetkili editörden izin alarak paylaşıma açabilirler.

Habersal®'ın yönetiminin belirlediği isim, adres ve çerçeve dışındaki sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarını haber konusu yapmak için ilgili editörün iznine başvururlar.

Habersal®'ın tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar.

Sosyal medya ağlarında yer alan görsel içerikleri, telif hakları sorunu giderilmedikçe haber konusu yapmazlar.

Paylaşımlarında;

Habersal'ın yayın ilkelerine aykırı; hiçbir kimseyi, kurumu, inancı, ırkı, cinsiyeti, kültürü aşağılayıcı, rencide edici, küçük düşürücü veya hedef gösterici ifade, ses ve görseller ile gizli bilgi ve belgelere yer vermezler.

Şiddeti özendirici, korkuyu yaygınlaştırıcı, travmalara yol açıcı, eşitlik ve adalet ilkelerini zedeleyici, insan onurunu küçültücü, ayrımcılığı teşvik edici içerikteki paylaşımlara alet olmazlar.

Siyasi tercihlerini belli etmezler veya bu nitelikteki bir oluşumun ya da kesimin propagandalarına yer vermezler.

Haber temelli her türlü bilgi veya istihbaratı, kaynağı ne olursa olsun, Habersal®'ın paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar.

HABERSAL® RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

facebook

instagram

twitter