halit
maraş
sag sabit
Samsun
BIST9079.97
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
BTC/USD70318.52

HABERSAL CANLI YAYIN REKLAMLARI İlan Bilgisi

HABERSAL CANLI YAYIN REKLAMLARI
  • İlan Başlığı: HABERSAL CANLI YAYIN REKLAMLARI
  • İlan Sahibi: HABERSAL HABER MEDYA ŞİRKETİ
  • Telefon: 0541 453 33 00
  • Fiyat: BİZE ULAŞIN
  • Mail: [email protected]
  • Şehir: Samsun

TV Reklam Modelleri

Dünya da ve Ülkemizde TV Reklam gün geçtikçe çeşitlenmektedir. Özellikle dijital ortamlarda her gün yeni bir TV Reklam modeli ile karşılaşıyoruz. Bununla birlikte TV Reklamların da bazı standartların dışına çıkmak pek mümkün değildir.

Gelecekte ne olur bilinmez ama bugünün dünyasında TV Reklam türleri hemen hemen standart hale gelmiştir. Bunlar, TV Bant Reklam, TV Spot Reklam, TV Sponsor Reklam,  TV Advertorial Reklam, TV Ürün Yerleştirme olarak birkaç başlıkta toplanırlar.

TV Bant Reklam

TV Reklamları arasında en çok talep gören tür olarak karşımıza çıkar. RTÜK en az 8 saniye en çok 10 saniye olarak sınırlarını belirlemiştir. TV Bant Reklamlar izleyici henüz programı izlerken ekranın altında belirdiği için TV Spot Reklama göre görünürlüğü daha yüksektir. Bu sebepten markasını yeni oluşturan firmalar TV Bant Reklamı tercih ederler. TV Bant Reklam tasarımlarında seslendirme yoktur. Daha çok dikkat çekici tasarımlarla izleyiciyi reklama bakmaya teşvik eder. RTÜK kuralları gereği spor müsabakalarında ve haber bültenlerinde TV Bant Reklam yayınlanamaz

TV Spot Reklam

Reklam denince ilk akla gelen TV Reklam modelidir. Televizyonda yayınlanan programların arasında çıkan kuşaklarda yayınlanan her bir reklama TV Spot Reklam denir. Siyah beyaz TV’lerde izlediğimiz reklamlardan bu yana hiçbir değişikliğe uğramayan en verimli TV Reklam şeklidir. Burada bakacağımız temel nitelik mesajı en iyi veren reklam türü ise bu kesinlikle TV Spot Reklam olacaktır. RTÜK TV Spot Reklam içinde bir süre kısıtlaması getirmiştir. Bu süre En az 5 en çok 90 saniyedir. TV Spot Reklamlar da ses kullanılabilir. Bu da mesajın gücünü artırır ve akılda kalıcılığı kuvvetlendirir.

TV Sponsor Reklam

TV Reklam tarihine adını altın harflerle yazdıran Atiker’in firmasının Kurtlar Vadisi başarısı ile tahtına oturmuştur. TV’de yayınlanan her hangi bir programın sponsoru olduğu anlamına gelir. Yine Atiker efsanesi ile örneklendirelim. TV Programı ” Atiker’in Sunduğu Kurtlar Vasisi Başlıyor! ” diye başlar. TV Programının Reklam Kuşağı başlamadan önce yine ” Atiker’in Sunduğu Kurtlar Vadisi Reklamlardan Sonra Devam Edecek! ” şeklinde devam eder. TV Reklam dönüşünde ” Atiker’in Sunduğu Kurtlar Vadisi Devam Ediyor ” olarak sonlanır. TV Programı sonunda da ” Atiker’in Sunduğu Kurtlar Vadisi Sona Erdi! ” olarak biter.

Burada TV Sponsor Reklamın fiyatını, programın reytingi ve TV Reklam kuşak sayısı belirler. Sponsor reklamın her bir bölümü 5 saniye olarak belirlenmiştir. Seslendirme yapılan prestijli bir TV Reklam modelidir.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar